RSS

“Mitică”

09 mart.

Portret de bărbat

Mitică (din ecranizarea romanului “Balanţa“) era un tip foarte cinstit şi un bun specialist, dezinteresat de lucrurile ce nu ţin direct de viaţa lui sentimentală sau profesională.

Este eroul de opoziţie, în refuz polemic faţă de lumea înconjurătoare. Insolenţa, brutalitatea, gestul scandalos, replica tăioasă aparţin tânărului care nu se lasă potopit de violenţă şi de vulgaritate, care nu-i permite prostiei agresive să aibă ultimul cuvânt. Alături de Nela, partenera sa, reprezintă normalitatea într-o lume blazată, timorată și supusă fricii.

Existenţa lor se desfăşoară între “a rezista” şi “a lupta”.

***

Razvan-VasilescuO formă de luciditate, un idealism rece, fără flacără, definesc conduita actorului care i-a dat “carne”/sens personajului “Mitică” – Răzvan Vasilescu. Expresivitatea chipului, intensitatea privirii, flexibilitatea trupului în mişcare sunt atuuri fizice susţinute de un interior profund şi enigmatic. Sobrietatea lui este de nepulverizat.

***

Razvan-Vasilescu

Este o apariţie specială în peisajul teatral și cinematografic românesc. Este genul de actor care-şi hrăneşte talentul din cultură, fără nicio vanitate de vedetă. Afişează o eleganţă de înaltă clasă, de tip britanic. Posedă o mare putere de schimbare și de adaptare, deși poate fi, uneori, adorabil de snob. Are o masculinitate rafinată, cu aer nemuritor şi rece, amintind de vechii aristocraţi ce fumau trabuc într-o bibliotecă înaltă de mahon, alături de prietenii de la acelaşi club.

Cu toate acestea, este aşa de natural şi de expresiv. Talentul său există fără să strige “uitați-vă la mine!”. Își păstrează aerul distins, eleganţa rafinată a gestului, naturaleţea rostirii şi, mai ales, umorul subţire.

Filmele, spectacolele de teatru (instituţionalizat sau cele “de nișă”) întreţin, pe paliere diferite, interesul pentru arta adevărată, încercând să mai convertească “păgâni”.

Articol publicat în revista WebCultura

 
 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Ramona Sandrina Ilie

Bine ați venit în Iubendia! Locul unde povestim despre oameni, întâmplări şi viaţă fără manual de utilizare! Semne de circulație: Iubirea, Bunătatea și Bunul simț!

La Cause Littéraire

True strength is delicate

Philosophy Matters

A practical guide to living the good life

Edito content aufeminin

True strength is delicate

Agenda LiterNet

True strength is delicate

WebCultura

WebCultura | Cultura pe Web

%d blogeri au apreciat: