RSS

Top cinci recomandări cinematografice pentru luna aprilie

16 iul.

Loving Vincent (R: Hugh Welchman și Dorota Kobiela)

1 - Loving Vincent

În vara anului 1891, la Paris, Armand Roulin a fost însărcinat de tatăl său, poștașul Joseph Roulin, să îi lase în propriile mâini o scrisoare fratelui pictorului Vincent van Gogh. Vestea sinuciderii artistului căzuse ca un trăsnet. Deloc încântat de amiciția dintre tatăl său și pictor, Armand primește cu greu misiunea. La Paris, Theo, fratele lui Van Gogh e de negăsit. Tânărul află de la Père Tanguy, comerciantul de vopseluri care-l servise pe artist, că Theo, vizibil afectat de dispariția fratelui său mai mare, nu i-a putut supraviețui decât câteva luni. Înțelegând că l-a judecat greșit pe Vincent, Armand se întoarce la Auvers-sur-Oise, locul în care pictorul își petrecuse ultimele luni din viață, ca să poată înțelege ce l-a derminat să recurgă la acel gest disperat. Tot interesându-se, pe la cei care îl cunoscuseră, descoperă cât de surprinzătoare și de pasionantă i-a fost viața artisului. Filmul realizat de Hugh Welchman și Dorota Kobiela prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă datorită interviurilor realizate cu personajele apropiate de Vincent, dar şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului. (Premiera în România: 12.04.2018)

A Quiet Place (R: John Krasinski)

2 -A Quiet Place

Dacă pentru Alien, sloganul a fost „In space, no one can hear you scream” , pentru A Quiet Place, ar trebui să fie „Here, everyone can hear you scream.” Filmul horror regizat de John Krasinski (care apare și în distribuție) își plasează acțiunea într-o vreme în care monștrii flămânzi sunt atrași de prada de natură omenească, chiar și la cel mai fin zgomot. Dacă nu scoateți niciun sunet, ar  putea să vă evite. O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici. Așadar, fără strănuturi sau alte izbucniri – aceasta e provocarea cu care se confruntă Emily Blunt (soția lui Krasinski, în viața reală – n.n.), care trebuie să nască într-o cadă de baie, dar… fără să producă sunete. Pelicula A Quiet Place a fost proiectată în deschiderea de la Southwest Film Festival și  răsplătită deja cu premiul pentru regie, stârnind laude din partea multor specialiști. (Premiera în România: 13.04.2018)

Aus dem Nichts (R: Fatih Akin)

3 -Aus dem Nichts

Viața Katjei se schimbă în mod radical după ce soțul și fiul său pier în urma unui atentat cu bombă. După o dureroasă perioadă de doliu și acceptare a injustiției, va sosi și timpul răzbunării. O eficientă peliculă-denunț a terorismului de tip neonazist, filmul regizat de Fatih Akin este un minuțios thriller care-i oferă actriței Diane Kruger posibilitatea de-a contura un sensibil portret femin și, în egală măsură, șansa de-a compune unul dintre cele mai solide roluri din cariera sa de până acum. (Premiera în România: 20.04.2018)

Midnight Sun (R: Scott Speer)

4 - Midnight-Sun

Katie Price (Bella Thorne) este o tânără drăguță, în vârstă de șaptesprezece ani, inteligentă și foarte talentată la chitară. Delicata fată suferă de o maladie rară, de aceea trăiește mai mult în izolare, fiindcă chiar și cea mai scurtă expunere la lumina soarelui îi poate pune în pericol viața. Dornică să învingă crunta boală, Katie profită de frumusețea unei seri și iese să cânte într-o gară. Dintr-o întâlnire cu băiatul pe care îl urmărise de mult în secret, de la fereastra dormitorului ei, Charlie Reed (Patrick Schwarzenegger), se va naște o lungă vară idilică. (Premiera în România: 20.04.2018)

Avengers: Infinity War (Anthony Russo, Joe Russo)

5 - Avengers Infinity War

De obicei, în universul Marvel, sfârșitul este doar începutul unei alte povestiri. Dar stewardul cinematografic Marvel, energicul producător Kevin Feige, continuă sa sublinieze faptul că recenta peliculă, Avengers: Infinity War, reprezintă culminarea celor zece ani de filme pe care le-au aruncat pe piață începând cu Iron Man în 2008. Asta înseamna că cineva a murit? Poate că Hawkeye (al lui Jeremy Renner), absent în mod evident din materialele promoționale ale filmului? Vom vedea. De astă-dată, cei mai puternici eroi de pe Pământ îl vizează pe Thanos. L-am întrezărit la finalul lui The Avengers, furios că Chitauri nu au reușit să înfrângă Pământul și, mai ales, să obțină Tesseractul: este Thanos, distrugătorul de lumi și cel mai înfiorător inamic al Răzbunătorilor. Acum, posesor al celor șase giuvaeruri care îl transformă într-o creatură omnipotentă și omniscientă, Thanos se întoarce pe Terra pentru a-i nimici o dată pentru totdeauna pe Iron Man, Hulk, Thor și aliații lor. Dacă va păstra esența din miniseria de benzi desenate a lui Jim Starlin, ar putea stârni interesul, dar asta înseamnă și includerea divinităților cosmice (cu nume trippy precum) Mistress Love și Syre Hate, ce par de neevitat pentru așa mega-eveniment. (Premiera în România: 27.04.2018)

 

Articol publicat în revista Catchy

 
Comentarii închise la Top cinci recomandări cinematografice pentru luna aprilie

Scris de pe iulie 16, 2020 în Cinema, Film

 

Etichete: , ,

Comentariile nu sunt permise.

 
Ramona Sandrina Ilie

Bine ați venit în Iubendia! Locul unde povestim despre oameni, întâmplări şi viaţă fără manual de utilizare! Semne de circulație: Iubirea, Bunătatea și Bunul simț!

La Cause Littéraire

True strength is delicate

Philosophy Matters

A practical guide to living the good life

Edito content aufeminin

True strength is delicate

Agenda LiterNet

True strength is delicate

WebCultura

WebCultura | Cultura pe Web

%d blogeri au apreciat: